OTAC UBIJENOG DŽENANA

Reakcija Muriza Memića na informacije "Avaza" da su u toku saslušanja: Sve je jasno kao dan

Vidio sam da rade opet, ali sedam godina je predugo, rekao je Memić nakon što su krenula saslušanja u MUP-u KS

Memić: Ne znam šta se više čeka, sve je jasno kao dan poslije presude Vrhovnog suda FBiH. Avaz

15.2.2023

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevu su u toku saslušanja u slučaju "Dženan Memić".

Muriz Memić, otac Dženana Memića koji je preminuo na današnji dan 15. februara 2016. godine, u izjavi za portal "Avaza" rekao je da mu je teško jer se sve dešava na današnji dan.

Postavio bih jedno pitanje

- Vidio sam da rade opet, ali sedam godina je predugo. Da sam ja tužilac i da saslušavam, Dalidi Burzić bih postavio samo jedno pitanje: "Ko je on". Ona je meni rekla: "Nije on htio njega ubiti".

Alisa Mutap je bila s Dženanom u Aleji, učesnik je događaja. Alisu bih pitao s kim se trebala sastati, jer iz poruka koje su izbrisane iz Dženanovog telefona, Alisa se trebala s nekim sastati.

Ta poruka je bila prije famozne Alisine amnezije koja ne postoji. Poruka je bila prije toga, znači kada nije imala amneziju i mora znati s kim se trebala sastati. Nakon sedam godina ja opet postavljam isto pitanje, ja drugo pitanje ne bih ni postavljao da sam tužilac - rekao je Memić za portal "Avaza".

Memić je dodao da bi i tadašnjem komesaru MUP-a Kantona Sarajevo Vahida Ćosića također postavljao pitanja jer mu je on kazao da se radi o svirepom ubistvu.

- Ne znam šta se više čeka, sve je jasno kao dan poslije presude Vrhovnog suda FBiH. Teško mi sve pada na sadašnji dan, ali valjda će se uspjeti doći do kraja. Opet ponavljam, ja sam vrhovni sudija i ako država ne završi ja ću to završiti - navodi Memić.

Koga je Alisa opisala?

Kazao je da bi pitao Alisu Mutap koga je ona opisala policijskim službenicima.

- Ona je opisala jednog od napadača. Pitao bih Alisu koga je opisala policijskim službenicima Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću jer do tog datuma ona je samo s njima kontaktirala.

Ima ime, opisala ga je, a opet nema amnezije. Ne bih ja to još dugo istraživao. Što kažu, "u tom grmu leži zec".

Dosta je više. Alisa je bila s Dženanom rame uz rame. Ona je najodgovornija. Ja da sam bio, ja bih po zakonu, bio uhapšen. Iako sam otac ja bih morao odgovarati šta se njemu desilo.

Ko je Alisa više da se štiti? Ona je bila sa njim ona je najodgovornija. Ona je učesnik događaja - poručio je za portal "Avaza" ogorčeni Muriz Memić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.