AKCIJA "MARKET"

MUP RS uhapsio šest osoba: Oduzeli drogu u vrijednosti 80.000 KM

Policijski službenici MUP-a RS transportovali su osumnjičene koji su predati u nadležnost Tužilaštva BiH

Uhapšeni su predati Tužilaštvu BiH. Tužilaštvo BiH

H. J. I.

20.2.2023

Policijski službenici MUP-a RS jučer su, u okviru operativne akcije kodnog naziva "Market" uhapsili šest osoba, prilikom čega je oduzeta droga u vrijednosti od oko 80.000 KM.

Kako je jučer saopćeno iz MUP-a RS, šest osoba je uhapšeno zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

Oduzeta droga i novac

Prilikom hapšenja, oduzet je jedan kilogram opojne droge kokain, veća količina novca kojom je trebala biti isplaćena opojna droga i pištolj.

Policijski službenici su također izvršili pretrese pokretne i nepokretne imovine na više lokacija.

Kako je danas izjavio direktor policije RS Siniša Kostrešević, u jučerašnjoj akciji oduzeta je droga u vrijednosti od oko 40.000 eura, što je oko 80.000 KM.

Predati Tužilaštvu BiH

- Naš fokus je borba protiv organizovanog kriminala, naročito sa akcentom na borbu protiv proizvodnje i prometa opojnih droga - istakao je Kostrešević i dodao da je akcija "Market" samo jedna u nizu aktivnosti MUP-a RS.

Policijski službenici MUP-a RS transportovali su osumnjičene koji su predati u nadležnost Tužilaštva BiH. Ukupno šest osumnjičenih bit će ispitano u zakonskom roku, nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o prijedlogu mjera pritvora za osumnjičene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.