PREMIJER RS

Višković o nabavci sedam tona pomfrita: Nećemo ga Dodik i ja sami pojesti

Ovo nije za restorane RS, iako su i oni uključeni u to, već više za javni servis koji upravlja i gazduje i objektima na Jahorini, rekao je

Višković: Meni je ova tema degutantna. Dejan Rakita / Pixsell

H. J. I.

21.2.2023

Premijer RS Radovan Višković izjavio je da planirana javna nabavka namirnica nije namijenjena "za njega ili predsjednika RS" već za javni, odnosno Ugostiteljski servis Vlade Srpske.

- Ovo nije za restorane RS, iako su i oni uključeni u to, već više za javni servis koji upravlja i gazduje i objektima na Jahorini, odnosno "Rajskom dolinom" i objektima koji pripadaju tom kompleksu. To je isključivo jedna javna nabavka koja je obuhvaćena i za te potrebe – rekao je Višković novinarima u Banjoj Luci.

"Neće pojesti 14 tona pomfrita"

Komentarišući tvrdnje da je "Vlada RS spremna da izdvoji oko milion KM za nabavku najkvalitetnijih namirnica za potrebe Palate Republike, Narodne skupštine i restorane VS", Višković je naglasio da predsjednik Vlade, Republike ili Narodne skupštine neće, kako to tvrde u pojedinim medijima, "pojesti 14 tona pomfrita i druge hrane".

– Tema koja treba da zabavi javnost u RS, po meni je, kada sam to pročitao, degutantna. To je nešto što je uključeno i ono što posluje na bazi ekonomskih okvira – naglasio je on.

Moraju se proći javne nabavke

Višković je istakao da, ukoliko su popunjeni kapaciteti u "Rajskoj dolini" gosti imaju pravo da dobiju hranu kakvu žele, te naveo da Ugostiteljski servis podliježe javnim nabavkama, budući da je u okviru Vlade RS.

– Ne može samostalno kao ostali ugostitelji da ode na pijacu ili mesaru pa da danas kupi namirnice, već mora da prođe javne nabavke. To je isključivo zbog njih i sve što se (u medijima) pominje u vezi sa luksuzom, namijenjeno je za te potrebe 99 posto, a ne za mene ili predsjednika RS – rekao je Višković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.