SARAJEVO

Krišto i Mekdonald: Intenziviranje saradnje BiH i UN-a na jačanju vladavine prava

Izrazila je zahvalnost Ujedinjenim narodima i agencijama koje djeluju u Bosni i Hercegovini na kontinuiranoj podršci našoj zemlji

Krišto i Mekdonald. Vijeće ministara BiH

S. S.

22.2.2023

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s rezidentnom koordinatoricom UN-a u BiH Ingrid Mekdonald (Macdonald) o nastavku i unaprjeđenju saradnje.

Predsjedavajuća Krišto je informirala rezidentnu koordinatoricu Mekdonald o prioritetima rada Vijeća ministara BiH. Izrazila je zahvalnost Ujedinjenim narodima i agencijama koje djeluju u Bosni i Hercegovini na kontinuiranoj podršci našoj zemlji. Naglasila je da Vijeće ministara BiH ostaje otvoreno za saradnju s agencijama UN-a kroz Okvir suradnje UN-a za održivi razvitak i trajno je posvećeno ostvarenju ciljeva održivog razvitka. Predsjedavajuća Krišto je istaknula da u Ujedinjenim narodima vidi istinskog partnera koji će pomoći da naše društvo učinimo boljim i život naših ljudi lakšim, posebice najranjivijih kategorija stanovništva.

Razgovarano je o četiri strateška fokusna područja koja odgovaraju na potrebe građana Bosne i Hercegovine i koriste komparativne prednosti UN-a. U vezi s time, razmijenjena su mišljenja o intenziviranju saradnje institucija BiH i UN-a na jačanju vladavine prava, održivom i ujednačenom razvitku i zapošljavanju, socijalnoj inkluziji putem obrazovanja, socijalne i skrbi djece i zdravstva te osnaživanju žena u bh. društvu.

Rezidentna koordinatorica Mekdonalds je čestitala predsjedavajućoj Krišto na imenovanju i poželjela joj uspjeh u daljnjem radu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.