ZASTUPNIK NAŠE STRANKE

Kojović: Dok političari iz RS idu u Rusiju, građani im bježe na Zapad

Naravno, ova posjeta izraz je kontinuiteta srpske nacionalističke politike u BiH, naveo je Kojović

Kojović: Građani RS nažalost odlaze u inostranstvo. Naša stranka

H. J. I.

22.2.2023

Delegacija NSRS na čelu sa Nenadom Stevandićem posjetila je sjednicu ruske Dume na kojoj je primila pohvale o odnosima rukovodstva ovog entiteta prema ruskoj agresiji na Ukrajinu. Tim povodom reagovao je Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Parlamentu BiH.

- Posjeta mjestu s kojeg je odobreno ubijanje civila u Ukrajini i komadanje njenog teritorija s ciljem da bi se tome dala podrška, čin je koji trajno sramoti Narodnu skupštinu RS kao i sve političare koji su bili u posjeti. Naravno, ova posjeta izraz je kontinuiteta srpske nacionalističke politike u BiH koji je svoj vrhunac dosegao odlikovanjem koje je Milorad Dodik dodijelio Putinu čime je tog diktatora želio postaviti kao vrijednosni orijentir svim građanima u RS.

U tome, naravno, ni on, kao ni delegacija NSRS neće uspjeti. Građani RS nažalost odlaze u inostranstvo, ali niko u Rusiju. Njima su orijentir zapadne demokratije. Umjesto da grade takvo društvo ovdje, utemeljeno na liberalnim vrijednostima, oni od RS žele da naprave rusku guberniju izoliranu od civiliziranog svijeta.

Malo je političara na svijetu koji su spremni do te mjere štetiti vlastitom narodu kao što je to slučaj s političarima iz RS-a, a njihov podanički odnos prema Rusiji pokazuje neizmjerivost te štete i u ekonomskom i u kulturnom i u demografskom smislu - zaključio je Kojović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.