MJEŠTANI TRAŽE POMOĆ

Mještani Nahorevskih Brda nemaju adrese, Haljevac (SBB) uputio inicijativu: Riješiti zahtjeve građana

Ispod nas, nekih 100 metara, nalaze se Poljine, gdje sve ovo što mi nemamo ima, naveli su građani

Haljevac: Sve ćemo uraditi. Avaz

23.2.2023

Stanovnici sarajevskog naselja Nahorevska Brda obratili su se za pomoć Sulejmanu Memi Haljevcu, vijećniku SBB-a u Vijeću Općine Centar. Kako su naveli, oni se već 10 godina bore da ulice na području Nahorevskih Brda dobiju nazive, ali od toga još ništa nema.

Bez naziva ulica

- Bez naziva ulica mi kao da ne postojimo, onemogućena nam je dostava pošte, računa, ne možete niti jednu uslugu naručiti, a da ne siđete do golf-terena ili granapa na Kromolju, tako da sa strahom zanoćite jer znate da, ako zatrebate ljekara, nemate adresu na koju treba doći. Pored toga, nemamo kanalizaciju, a neki dijelovi naselja ni vodu, nemamo odgovarajući put, gradski prijevoz, internet i telefon, kante za smeće, tako da se okolna šuma uz cestu pretvara u deponiju smeća - naveli su mještani.

Dodali su i kako je naselje veliko i puno radnog stanovništva, koje na posao ide pješke, kao i djeca u školu, a nalaze se na sedam minuta vožnje autom od općine Centar.

Haljevac: Krećemo u rješavanje zahtjeva građana. Avaz

- Ispod nas, nekih 100 metara, nalaze se Poljine, gdje sve ovo što mi nemamo ima te smatramo da se velika nepravda nanosi stanovnicima Nahorevskih Brda. Pokušali smo riješiti ovo preko Mjesne zajednice, a oni nas upućuju na Općinu Centar, a Općina na MZ, i to traje više od 10 godina. U nadi da ćete nam možda Vi moći pomoći, zahvaljujemo Vam – stoji u dopisu koji su mještani uputili vijećniku SBB-a u Općini Centar Sulejmanu Haljevcu.

Dosta je igara

Napomenuli su i da su pokušali riješiti problem putem presjedavajućeg Vijeća Općine Centar, on je pokazao spremnost, međutim, nema podrške načelnika, koji ne rješava vitalne interese građana, već se bavi perifernim uljepšavanjem grada i isključivo centra.

- SBB je dao sve od sebe da se napokon riješi pitanje Nahorevskih Brda. Prvo smo danas predali incijativu za ulice, jer ti ljudi žive bez adresa u 21. stoljeću, a poslije, kada hitno službe odrade posao naziva ulica, dalje krećemo u rješavanje zahtjeva građana s ovog područja. Dosta je igara Mjesne zajednice s Općinom. Hoćemo djela – kazao je Haljevac za portal "Avaza", nakon što je dobio dopis mještana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.