LIŠENI SU SLOBODE

Granična policija otkrila deset osoba koje su tražili sudovi i policija

Pokušali preći granicu kako bi izbjegli kaznu zbog raznoraznih krivičnih djela

Osobe predate nadležnim organima. Granična policija BiH

E. Ć.

24.2.2023

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška lišili su slobode dvojicu državljana Bosne i Hercegovine na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška. 

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da M.K. (1963.) potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“ i u toku dana bit će predat nadležnom organu. Za J.T. (1983.) je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora i predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka. 

Tražen zbog droge

Prethodno, 20. februara 2023., službenici ove jedinice su lišili slobode državljanina BiH, M.B. (1990.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Visokom zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Kontroliran je na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Gradiška i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

- Pripadnici Jedinice GPBiH Doljani, 24. februara 2023., predali su S.V. (1998.) službenicima Policijske uprave Ljubuški jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Ljubuškom zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Orahovlje.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 22. februara 2023., na letu iz Berlina, lišili su slobode trojicu državljana BiH. Za S.H. (1979.) je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela „krađa“. 

Predat je službenicima Centra sudske policije u Srednjobosanskom kantonu, dok je za E.S. (1988.) utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Predat je službenicima Policijske uprave Ilidža. Za R.D. (1988.) je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „teška krađa“. 

Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo. Uz navedeno, službenici ove jedinice su 18. februara 2023. lišili slobode K.M. (1968.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „izbjegavanje izdržavanja“. Državljanin Sjedinjenih Američkih Država je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Frankfurta. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Bijeg od zatvorske kazne

Službenici Jedinice GPBiH Velika Kladuša su predali E.O. (1979.) službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša.

Službenici Jedinice GPBiH Hum, 18. februara 2023., lišili su slobode V.S. (1976.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Hum i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje - saopćeno je iz Granične policije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.