ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Bećirović odgovorio Kalabuhovu: Još je jasnije da smo dva različita svijeta

Bio bih veoma zabrinut da mi je povodom godišnjice brutalne ruske agresije na Ukrajinu poručio da ću se ponositi izjavom o Ukrajini, rekao je on

Bećirović: Kalabuhov ga ponovo napao. Fena / Facebook

E. Ć.

25.2.2023

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović se oglasio povodom još jednog napada ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova na njega.

Kalabuhov je rekao da će se "Bećirović" sramiti svojih izjava o Ukrajini.

Nije u maloj grupi diktatora

- Bio bih veoma zabrinut da mi je povodom godišnjice brutalne ruske agresije na Ukrajinu ruski ambasador poručio da ću se ponositi izjavom o Ukrajini. 

Također, bio bih zabrinut i da me ruski ambasador izostavio sa spiska onih koje treba etiketirati i ocrniti. Sljedbenici Putinovog režima pomoću prljave propagande neprekidno pokušavaju diskreditirati lidere Ukrajine, Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, kao i sve druge lidere demokratskih zemalja svijeta. 


S ponosom ističem da sam uz sve one koji osuđuju rusku agresiju i da nisam u maloj grupi diktatora i autokrata koji podržavaju i odlikuju Putinov režim - istakao je Bećirović.

Mi u BiH znamo šta je agresija

On je naveo da je nakon najnovijeg napada ruskog ambasadora još jasnije da smo dva različita svijeta.

- Stavovi ogromne većine stanovnika Bosne i Hercegovine i moji stavovi su kristalno jasni: mi smo na strani slobodnog i nepokorenog naroda Ukrajine i hrabrog ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Mi u Bosni i Hercegovini dobro znamo šta je agresija na nezavisnu i suverenu zemlju i zato principijelno podržavamo sve one koji se bore za slobodu i mir - poručio je Bećirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.