SARAJEVO

Otežani uslovi: Iz Centrotransa poslali poruku građanima

Što se tiče autobuskih linija u javnom gradskom prijevozu u Kantonu Sarajevo, one su sve jutros krenule na vrijeme, kazala Helja-Begić

Otežan saobraćaj. Fena

FENA

27.2.2023

Zbog uvjeta na putu i neočišćenih određenih dionica na padinskim dijelovima u Kantonu Sarajevo minibuske linije, poput Latinska ćuprija - Komatin, Latinska ćuprija - Jarčedoli, ne dolaze do svojih krajnjih odredišta. 

Dakle, uvjeti su takvi da naši minibusi na padinskim dijelovima ne mogu doći do svojih krajnjih odredišta - izjavila je za Fenu glasnogovornica Centrotransa Irma Helja-Begić.

Prema njenim riječima, što se tiče autobuskih linija u javnom gradskom prijevozu u Kantonu Sarajevo, one su sve jutros krenule na vrijeme, ali na pojedinim linijama ima kašnjenja od minutu-dvije zbog nedovoljno očišćenih puteva i dionica.

- Molimo naše korisnike usluga da imaju malo razumijevanja ukoliko određena linija kasni minutu - dvije - kazala je Helja-Begić.

Govoreći od međugradskim linijama, Helja-Begić ističe da je i tu saobraćanje otežano.

- Saobraćanje je otežano i na ovim dijelovima u Bosni i Hercegovini, jer ceste nisu dovoljno očišćene, naročito na planinskim prevojima Komar, Rogoj, Makljen, Karaula, Oštrelj, Lanište i Koprivnica. Svi autobusi Centrotransa su jutros krenuli uredno i saobraćaju u skladu sa stanjem na putevima u BiH - kazala je Helja-Begić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.