SKUPŠTINA KS

Okerić najavio moguće razdvajanje Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša

Dodao je kako je primarni razlog za moguće razdvajanje odljev kadra kao i odlazak u penziju

Elvedin Okerić. Printscreen

H. J. I.

28.2.2023

Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić (NIP) je u emisiji Polis TV Sarajevo govorio o mogućnosti razdvajanja Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša. 

- Na osnovu jedne sveobuhvatne i kvalitetne analize odlučiti ćemo zajedno. Ako se odlučimo da ide u razdvajanje neko od ministarstva naravno da ćemo to potkrijepit. Ministarstvo komunalne privrede prostornog uređenja okoliša je jedno glomazno ministarstvo - kazao je Okerić.

Dodao je kako je primarni razlog za moguće razdvajanje odljev kadra kao i odlazak u penziju.

- Prethodnom transformacijom ono je spojeno i to je jedno od ministarstava gdje zaista treba pojačanje kada su u pitanju ljudski resursi zbog odljeva kadra, kao i odlaska kadra u penziju i zbog nekih drugih okolnosti ono zaista treba jedno pojačanje ili razdvajanje na dvoje - poručio je Okerić.

Predsjedavajući Skupštine KS nije specificirao kada bi moglo doći do razdvajanja ministarstva, no za očekivati je da će se o ovom pitanju raspravljati nakon formiranja nove vlade Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.