"AVAZ" NA LICU MJESTA

U OSA-i obavljena primopredaja, Almir Džuvo preuzeo dužnost direktora

On je na ovoj funkciji zamijenio Osmana Mehmedagića Osmicu, dugogodišnjeg direktora ove agencije

Džuvo preuzeo dužnost direktora OSA-e. Avaz / Printscreen

Miralem  Aščić

28.2.2023

U prostorijama Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) u 10:30 sati obavljena je primopredaja dužnosti čime je novi generalni direktor OSA-e Almir Džuvo preuzeo dužnost na ovoj poziciji.

Osim Džuve, dužnost zamjenika preuzeo je Risto Zarić a glavni inspektor je Damir Bevanda - koji je obnovio mandat na ovoj poziciji. 

Podsjećamo, Džuvo je na ovoj funkciji zamijenio Osmana Mehmedagića Osmicu, dugogodišnjeg direktora ove agencije. 

Prvi pendrek porodice Izetbegović neslavno napušta ovu poziciju, na koju je imenovan 2015. godine. Mandat mu je protekao u dokazivanju i sakrivanju nepostojeće diplome. Hapšenjima, opstrukcijama, zloupotrebama službe zarad vlastitih interesa i stavljanju meta na čelo svima onima koji nisu po volji bračnog para s Poljina.

OSA je u mandatu Osmice bila "tiha" poput ose i nije upamćena po dobrom. Afere je pravila sama. Nepostojeće. Od afera "Vehabija", "BH Pošta", "Snimak" do obračuna s nosiocima pravosuđa. Ganjali su se policajci i novinari, tetošili kriminalci.

Koliko je OSA radila dobro, govori i podatak da su kantonalni MUP-ovi krili akcije od pripadnika ove agencije jer su ih, kako stoje stvari, “bušili”. Došao je Sky i tu se klupko odmotalo.

Svoje pipke u nezakonitim radnjama imali su pripadnici ove službe. Poruke to dokazuju.

Neki su i uhapšeni. Neki su imali papire OSA-e kod sebe, i to povjerljive. Valjda će neko sada pitati Osmana za koga je radio – državu ili stranku i kako je uništio struku, pratio ljude, družio se sa marginalcima i krim ličnostima iz podzemlja i srozao ugled OSA-e na niske grane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.