MEĐUSTRANAČKI SASTANAK

Predstavnici mladih SDA, DF-a SBiH, NiP-a i NES-a potpisali zajedničku izjavu

Mladi su kazali da su primijetili razjedinjenost bh. patriotskog bloka i da žele da razgovorom dođu do zajedničkih rješenja

Sa potpisivanja zajedničke izjave - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

1.3.2023

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 31. godišnjice nezavisnosti naše države organiziran je međustranački sastanak predstavnika organizacija i foruma mladih.

Kako su naveli, uprkos svim međusobnim političkim razlikama, vjeruju da je domovina i ljubav prema njoj ono što ih okuplja i ujedinjuje, te da će ovog dana pokazati jedinstvo i političku zrelost.

Predstavnici foruma mladih potpisali su zajedničke izjave o zajedničkoj opredjeljenosti u očuvanju i njegovanju interesa Bosne i Hercegovine.

Ovom događaju su prisustvovali predstavnici i delegacije stranaka: SDA, SBiH NiP, DF i NES.

Mladi su kazali da su primijetili razjedinjenost bh. patriotskog bloka i da žele da razgovorom dođu do zajedničkih rješenja jer će oni sutra biti nosioci političkih promjena.

Izjava koju su potpisali. A. Kukić

Kerim Balić (SDA) je rekao da danas žele poslati lijepu poruku i prijateljima i neprijateljima države i pokazati da postoji jedinstvo. Naglasio je da mu je drago što su se okupili u ovom broju.

Adnan Lukač (DF) je rekao da mu je drago što se uspjela okupiti probosanska ideja i da tu nema razlike bez obzira na političke razlike te da se može naći konsenzus kada je riječ o državi.

Anes Kastrati (SBiH) je rekao da pozdravljaju ovakav projekat i da je država BiH prioritet bez obzira na sve i da tu nema upitnika, plana B, C i da je cilj kojem svi treba da teže.

Nedim Salihagić (NES) rekao je da pozdravljaju ideju i da zajednički sadržilac treba biti BiH.

Emir Dobrača (NiP) rekao je da su se okupili da pošalju poruku koju su poslali i njihovi roditelji na ovaj dan. Uvijek će, dodaje, podržati slične inicijative.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.