BIHAMK UPOZORAVA

Obustavljen saobraćaj za teretna vozila na magistralnom putu Livno-Šuica

Zbog oštećenja prelazne naprave na mostu, dionica A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraćaj je preusmjeren iz preticajne u voznu traku

Snijeg na saobraćajnici. Fena

A. O.

1.3.2023

Zbog intenzivnih sniježnih padavina i jakog vjetra koji nanosi snijeg na kolovoz, za teretna vozila obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Livno-Šuica (Borova Glava), dok se otežano saobraća na putu Livno-Bosansko Grahovo.

Jak vjetar formira sniježne nanose na putevima Priluka-Glamoč (Koričina) i Livno-Šuica (Borova Glava). Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega a izdvajamo puteve: Vlasenica-Han Pijesak (Han Pogled), Turbe-Karanovac, Ripač-Bosanski Petrovac-Ključ i Gacko-Tjentište.

Izlazak konja

Na dionici Livno-Šuica (Borova Glava) upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Posebno se izdvajaju magistralni put Srbljani – Bosanska Krupa gdje je usljed težine snijega, došlo do rušenja više stabala, što ugrožava bezbjedno saobraćanje. Postavljena je privremena signalizacija, a preporučuje se vozačima da koriste alternativne pravce.

Granični prijelaz

Zbog oštećenja prelazne naprave na mostu, dionica A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraćaj je preusmjeren iz preticajne u voznu traku (postavljena je privremena saobraćajna signalizacija). Molimo vozače da na ovoj lokaciji voze oprezno i znatno smanjenom brzinom.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.