OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Krivić: Cvijanović morbidno vrijeđa državu, ali i žrtve genocida i agresije

Morbidni su datumi od aprila 1992. do jeseni u Doboju, a za tačne datume pitajte Nikolu Jergića, osuđen je za genocid, napisao je Krivić

Krivić: Morbidna je opsada Sarajeva. Printscreen

H. J. I.

1.3.2023

Anis Krivić, član kolegija predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB), oglasio se na Facebooku povodom izjava predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović. 

Njegov status prenosimo u cijelosti. 

- Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović danas, na Dan nezavisnosti BiH, boravi u Azerbejdžanu i prisustvuje samitu Kontakt-grupe Pokreta nesvrstanih.

Na čestitku povodom Dana nezavisnosti zemlje čijim Predsjedništvom predsjedava odgovorila je, između ostalog, da "ne prima čestitke povodom ovog morbidnog datuma".

Gospođo Cvijanović, morbidan je datum 11.07.1995. godine Srebrenica. Morbidni su datumi od aprila 1992. do jeseni u Doboju, a za tačne datume pitajte Nikolu Jergića, osuđen je za genocid. Morbidan je i datum 10.07.1995. godine kad je, pucnjem u glavu, ubijena petomjesečna Amila Džaferagić i bačena u jamu s još 260 ljudi. Morbidno je da je više od 4.000 osumnjičenih za ratne zločine u BiH i dalje na slobodi, a neki su i javne ličnosti. Morbidan je zločin u proljeće 1992. u Višegradu. Morbidna je opsada Sarajeva. Morbidan je masakr na Markalama, morbidno je ubistvo Fatime Gunić i njenih učenika. Ovakvih zločina može se nabrajati danima.

Budući da ćete imati sastanak sa domaćinom, predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, predlažem da zahvalite za pomoć u medicinskoj opremi koju je Azerbejdžan obezbjedio BiH na početku pandemije, a dvije sedmice kasnije uplatio iznos od 1.054.016,87 KM na zahtjev i inicijativu tadašnjeg ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića.

Ne zaboravite predsjedniku Alijevu zahvaliti za 09.02.1995. godine kada je Azerbejdžan priznao RBiH kao nezavisnu državu te da su Baku i Sarajevo gradovi pobratimi.

Budući da predstavljate Bosnu i Hercegovinu, pitamo se jeste li svjesni koliko je zapravo morbidna vaša izjava - napisao je Krivić na Facebooku.

Objava Krivića na Faceboku. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.