DAN NEZAVISNOSTI

Poslanik Bundestaga Adis Ahmetović: BiH nastavlja svoj put ka članstvu u EU I NATO-u

On podsjeća da su 1992. godine građani glasali za slobodu i nezavisnost i da je od tada ova zemlja prošla kroz teška vremena

Ahmetović: Još uvijek je izazovan put ispred nas, ali BiH ostvaruje veliki napredak. Facebook

Al. B.

1.3.2023

Čestitke građanima Bosne i Hercegovine povodom Dana nezavisnosti naše zemlje danas je uputio i Adis Ahmetović, poslanik njemačkog Bundestaga. 

On podsjeća da su 1992. godine građani glasali za slobodu i nezavisnost i da je od tada ova zemlja prošla kroz teška vremena.

- Još uvijek je izazovan put ispred nas, ali BiH ostvaruje veliki napredak. Zahvaljujući različitim naporima, Bosna i Hercegovina sada ima status kandidata za članstvo u EU. Siguran sam da će zemlja nastaviti svoj put ka članstvu u EU, ali isto tako i integraciju u transatlantsku odbrambenu alijansu - navodi Ahmetović.

Posebno ističe solidarnost naroda BiH sa Ukrajinom i njenim stanovnicima koji svakodnevno trpe posljedice ruske invazije.

- Od prvog dana velika većina ljudi u BiH stoji uz Ukrajinu. Oni podržavaju EU i transatlantski kurs partneri i mogu biti ponosni na svoju državu i na sebe, bilo da žive u BiH ili u dijaspori, ili imaju bh. korijene - navodi se u saopćenju poslanika Bundestaga Adisa Ahmetovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.