VIŠE OD 2000 UČENIKA

U Hadžićima najmasovnije obilježen Dan nezavisnosti BiH

Naša tradicija se polako preliva i u druge gradove u BiH pa smo slične manifestacije po prvi put mogli vidjeti i u drugim sredinama, kazao je

U Hadžićima obilježen Dan nezavisnosti - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14
S. S.

2.3.2023


Povodom obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti BiH i 6. marta Dana općine Hadžići više od 2000 učenika osnovnih i srednje škole prodefilovalo je danas glavnom ulicom Hadželi što je ujedno najmasovnije obilježavanje velikog državnog praznika. 

I ove godine slogan je bio “Moja domovina Bosna i Hercegovina”. Defile su organizovale obrazovne institucije sa područja općine Hadžići i Općina Hadžići.

- Uspjeli smo ponovo okupiti najveći broj učesnika u našoj zemlji kada je u pitanju obilježavanje Dana nezavisnosti BiH. Naša tradicija se polako preliva i u druge gradove u BiH pa smo slične manifestacije po prvi put mogli vidjeti i u drugim sredinama. Koristim priliku da se zahvalim svim učenicima, roditeljima i građanima koji su nam se pridružili. Posebne zahvale idu upravama osnovnih i srednje škole, GSS Hadžići, našoj Policijskoj stanici Hadžići i naravno suorganizatoru Općini Hadžići. Čestitam svima u domovini i dijaspori 1. mart Dan nezavisnosti BiH, a svojim sugrađanima i Dan općine Hadžići - kazao je predsjednik Organizacionog odbora manifestacije mr. Muhamed Čović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.