OKONČANA SJEDNICA

Imenovana radna tijela Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

Državni delegati imenovali su Gordanu Živković za sekretarku Doma naroda

Dom naroda PSBiH. Fena

2.3.2023

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojili su odluke o imenovanju radnih tijela Doma. U pitanju su Ustavnopravna komisija, Komisija za finansije i budžet te Komisija za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije.

Također, na današnjoj sjednici imenovani su članovi Doma naroda u zajedničkim komisijama oba doma Parlamentarne skupštine BiH. U pitanju su zajedničke komisije za odbranu i sigurnost, za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije, za ekonomske reforme i razvoj, za evropske integracije, za administrativne poslove i za ljudska prava.

Državni delegati imenovali su Gordanu Živković za sekretarku Doma naroda, kao i Mirzu Imamovića za sekretara Zajedničke službe Sekretarijata Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kojeg još treba potvrditi i Predstavnički dom.

Na današnjoj sjednici imenovani su članovi Komisije za odlučivanje o sukobu interesa te članovi delegacija Parlamentarne skupštine BiH iz Doma naroda.

Usvojen je zaključak o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za provođenje procedure imenovanja dva zamjenika generalnog revizora Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.