PRIVREMENO RJEŠENJE

Zbrinuta porodica iz Sarajeva kojoj je danas izgorio stambeni objekat

Porodice koje su ostale bez krova nad glavom i koje nemaju alternativni smještaj bit će transportovane u naš prihvatni centar u naselju Osjek

Nerma Ajnadžić

4.3.2023

Dervo Sejdić, aktivista Romskog informativnog centra Kali Sare, kazao je danas da je porodica Sabahudina Ajvazija, kojoj je izgorio stambeni objekat u sarajevskom naselju Stup, privremeno zbrinuta.


- U sarajevskom naselju Stup danas je u poslijepodnevnim satima došlo do požara na stambenom objektu. Izgorio stambeni objekat porodice Sabahudina Ajvazija. Tim povodom kontaktirao sam načelnika općine gospodina Muzur Nermina, a u vezi privremenog smještaja porodice. Kako me načelnik Muzur informisao, u ovom momentu porodici je upravo obezbijeđen privremeni smještaj i pomoć u hrani, do iznalaženja trajnog rješenja - napisao je Sejdić na Facebooku.

I načelnik Muzur se oglasio na Facebooku.


- Nakon što su hrabri vatrogasci požar stavili pod kontrolu i isti ugasili, obišli smo naše komšije i dogovorili naredne korake. Porodice koje su ostale bez krova nad glavom i koje nemaju alternativni smještaj bit će transportovane u naš prihvatni centar u naselju Osjek. Obezbjedit ćemo im smještaj, hranu i ostale potrebne stvari - napisao je na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.