OSMISLIO ČITAV DOGAĐAJ

Stanivuković nasamario Vukanovića: Poslao mu anonimnu poruku da se sastaje s Dodikom

Zatim je informaciju o sastanku i fotografije s planine poslao putem Vibera, pod lažnim imenom

Poslao mu s lažnog broja fotografije. Screenshot

E. A.

5.3.2023

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, je danas objavio videosnimak u kojem je pokazao kako je nasamario Nebojšu Vukanovića da se sastaje s Miloradom Dodikom poslavši mu svoje fotografije sa lažnog broja, koje je trebinjski političar objavio.

Videosnimak počinje s dešavanjima iz 28. februara kada je Stanivuković bio na Jahorini zbog sjednice PDP-a. Kaže da se dosjetio snimiti svoj automobil ispred vile Vlade RS-a na Jahorini i poslati to pod lažnim imenom Vukanoviću u nadi da će biti objavljeno bez provjere izvora.

Zatim je informaciju o sastanku i fotografije s planine poslao putem Vibera, pod lažnim imenom, a 4. marta je to Vukanović objavio na svom blogu s naslovom "Tajno krštenje i sastanak Draška u vladinoj vili na Jahorini".

Stanivuković je citirao dijelove iz tog teksta kazavši da je riječ o lažima koje je Vukanović nadogradio na neprovjerenu i netačnu informaciju koju je dobio.

- On piše "Tajno se počeo sastajati, posjetio je luksuznu vilu koju koriste Dodik, Željka i Višković". Još je rekao da on ne bi iznosio detalje, pozvao je mene da kažem o čemu smo razgovarali na sastanju - naveo je Stanivuković.

Na kraju je zaključio da je ono što Vukanović piše na svom blogu "izmišljeno, lažno novinarstvo, klevetanje". Dodao je kako je Vukanovićevo objavljivanje bez prethodne provjere izvora "za tužbe".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.