SENAT

"Avaz" saznaje: Poništeno akademsko zvanje Sebiji Izetbegović!

Sa 30 glasova za poništavanje, 5 protiv i 6 suzdržanih, Senat UNSA-e je donio odluku da poništi akademska zvanja samozvanoj prvoj dami u Bošnjaka

Sebija Izetbegović. Printscreen

6.3.2023

Kako saznaje "portal "Avaza, upravo je završeno glasanje povodom falsificirane diplome Sebije Izetbegović. 

Sa 30 glasova za poništavanje, 5 protiv i 6 suzdržanih, Senat UNSA-e je donio odluku da poništi akademska zvanja samozvanoj prvoj dami u Bošnjaka. 

Podsjećamo, komisija koju je predvodio Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta, uputila je zvaničan prijedlog Senatu da se poništi diploma direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, što su oni i prihvatili.

Odluka Senata UNSA-e. Avaz

- Odluka glasi: Članom 61. Zakona o visokom obrazovanju Službene novine kantona Sarajevo 36/22 člana 59 Statuta Univerziteta u Sarajevu, Senat je razmatrajući analizu Komisije, na osnovu prikupljenje dokumentacije u predmetu provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij na Univerzitetu u Sarajevu, Medicinskom fakultetu, profesor dr. Sebija Izetbegović sa prijedlog za dalje postupanje na 34. vanrednoj sjednici održanoj danas donio sljedeću odluku: Usvaja se analiza Komisije na osnovu prikupljene dokumentacije u predmetu provjere provjere vjerodostojnosti isprava za postdiplomski studij na UNSA profesorica dr. Sebija Izetbegović koja čini sastavni dio ove odluke - kazao je nakon sjednice rektor UNSA Rifat Škrijelj. 

Odluka Senata UNSA-e. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.