REAKCIJA

Reis Kavazović za "Avaz": Ja sam zadnji čovjek koji bi pozivao na sukob s bilo kim

Hrabro ćemo se boriti za BiH i sve njene ljude, rekao je Kavazović

Reis Kavazović: Ne poziva na sukob. IZ U BIH

Alen Bajramovic

6.3.2023

U BiH se digla velika bura oko posljednje izjave reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića da ukoliko institucije BiH budu ugrožene bit će potrebno braniti "zemlju i oružjem".

- Ja sam zadnji čovjek koji bi pozivao na sukob s bilo kim, a među prvima koji bi stao u odbranu domovine. Sa novinarom sam razgovarao o sjećanjima na rat i u tom govoru istakao važnost državnih institucija, komparirajući to sa 1992. godinom, kada se država od naoružanih razbojnika morala braniti i oružjem. Rekao sam da je danas mir i da institucije treba da rade svoj posao. Sve drugo su insinuacije, ali od onih koji su navikli nasrtati na muslimane podržavajuci ratne zločince i ne očekujem ništa drugo. Hrabro ćemo se boriti za BiH i sve njene ljude. Nije nam to nikada bio problem. Znaju to oni koji su pošteni i koji vjeruju u ovu zemlju i njene ljude - rekao je reis Kavazović za "Avaz". 

Podsjećamo, reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović u intervjuu za MTV Igman govorio je o napadima na Islamsku zajednicu i njene uposlenike, o sporazumu IZ-a i države BiH, ima li u tome odgovornosti IZ-a.

Govorio je i o stanju unutar IZ-a, mogućnosti rješavanja pitanja IZ u Sandžaku, o stanju islamskog svijeta, pomoći područjima Turske i Sirije koji su bili izloženi zemljotresu, ali i o našoj državi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.