REAKCIJE

Čampara odgovorio Novaliću: Gacko je zaista čudo, imamo legalne diplome

Otkako si se počeo družiti s osmicama i sa “alfa ženkom”, kako ti volis tepati svojoj šefici, tu si gdje si, rekao je

Fadil Novalić i Aljoša Čampara. Facebook

A. K.

8.3.2023

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara, član predsjedništva NiP-a i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, odgovorio je Fadilu Novaliću, koji je na danas u sudnici gdje se našao među optuženima u aferi "Respiratori", između ostalog, spomenuo grupu koju su sačinjavala tri medija i jedan ministar iz Vlade FBiH, te je ovu postavku nazvao “Gacko je čudo”. 

Novalić je također rekao da je riječ o političko – monitranom procesu, iza kojeg stoji stranka Narod i Pravda.

Čamparinu objavu prenosimo u cijelosti:

-  Danas je F. Novalić, koji je poznat po tome da često izgubi kontrolu nad vlastitim jezikom, izjavio: “Gacko je čudo”, pokušavajući da okrivi sve i svakoga u procesu u kojem je optužen za zloupotrebu položaja i nezakonito trošenje javnog novca. Tako su u bunilu njegovih parapatoloških teorija zavjere na red došli i Gacko i gačani.

Da, g. Novaliću, Gacko je zaista čudo.

Čudo za mentore

Čudo po činjenici da prema pisanju historičara, novinara i statističara, gačani predstavljaju regionalni pa i svjetski fenomen u pogledu obrazovne strukture svoje populacije, u odnosu na broj stanovnika. I to s legalno završenim fakultetima i legalno stečenim diplomama što je, pretpostavljam, pravo čudo za tvoje šefove i mentore koji nikako nemaju ili imaju falsifikovane diplome.

Sasvim sigurno - i to znam pouzdano - niko od gačana (jer im takva glupost nikada ne bi mogla pasti na pamet) te nije savjetovao da uđeš u nabavku nefunkcionalnih resporatora i da ih nabaviš preko firme koja se bavi proizvodnjom malina.

Ti dobro znaš, ali ne smiješ da kazeš, ko ti je dao takve naredbe (sjeti se samo NN ženske osobe koja ti je to navodno naredila), pa su ti u nedostatku ličnog integriteta i hrabrosti da priznaš pravu istinu, krivi svi drugi.

Obavještajna praksa

Po staroj obavještajnoj praksi i matrici - da se skrene pažnja i zametne trag.

Isto tako Gačani tvojim naredbodavcima nisu rekli da falsifikuju fakultetske diplome, da odbijaju liječiti malodobnu djecu, da u nezajažljivoj ličnoj ambiciji dožive brutalni poraz u utrci za člana Predsjedništva BiH, da „završavaju“ izbor gradonačelnika Sarajeva, da trguju glasovima i postavljaju nekompetentne kadrove.

Naprotiv, Gačani su ih upozoravali da ne budu bahati, da ne stavljaju privatne interese iznad interesa građana, da cijene mlade i obrazovane ljude.

I na kraju, da ponovim - Gacko stvarno jeste čudno. Dokaz tome je i činjenica da nisi ispadao budala, poltron i predmet javnog ismijavanja, dok si se družio s Gačanima.

SMS poruka

Otkako si se počeo družiti s osmicama i sa “alfa ženkom”, kako ti volis tepati svojoj šefici, tu si gdje si.

Za razliku od tebe ja nisam potrčko koji ispunjava želje Bakira, Sebije, Asima i Osmice. A tebe je jedna SMS poruka od „šefice“ i jedno „poslao me Asim“ odvela na optuženičku klupu.

Zbog toga Fadile, nemoj glumiti naivno nevinašce niti slučajnog prolaznika.

“Ili se predstavljaj onakvim kakav jesi ili budi onakav kakvim se predstavljaš” - naveo je Čampara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.