TUŽILAŠTVO BIH

Glavni tužilac Milanko Kajganić i koordinator Globalne Anti-Korupcije Vlade SAD održali sastanak

Sastanku su također prisustvovali i predstavnici Odjela za međunarodnu borbu protiv narkotika i jačanje vladavine prava, pri Ambasadi SAD

Kajganić s američkim predstavnicima. Tužilaštvo BiH

S. S.

8.3.2023

U Tužilaštvo BiH održan je sastanak na kojem se glavni tužilac Milanko Kajganić, sa svojim saradnicima, sastao sa Koordinatorom Globalne Anti-Korupcije vlade SAD, g Richard Nephew i njegovim zamjenikom g Brendan Boundy.

Sastanku su također prisustvovali i predstavnici Odjela za međunarodnu borbu protiv narkotika i jačanje vladavine prava, pri Ambasadi SAD u Bosni i Hercegovini. Teme sastanka odnosile su se na napore i aktivnosti Tužilaštva BiH i agencija za provedbu zakona u borbi protiv korupcije, kao i međunarodnu suradnju u borbi protiv korupcije i teških kaznenih djela.

Glavni tužilac Kajganić, dužnosnike je upoznao sa radom Odsjeka za borbu protiv korupcije u Tužilaštvu BiH, kao i naporima i aktivnostima tužiteljstva u borbi protiv visoke korupcije, koje se kontinuirano provode u suradnji sa partnerskim institucijama i agencijama za provedbu zakona, te se zahvalio predstavnicima SAD, na pomoći i potpori u radu, kako u predmetima borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala, predmetima sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, tako i u svim drugim predmetima u kojima se realizira saradnja putem Međunarodne pravne pomoći, sa partnerskim institucijama i agencijama u Sjedinjenim Američkim Državama.

Dužnosnici iz SAD, kao i predstavnici INL pri Ambasadi SAD u Sarajevu, istakli su opredijeljenost za nastavak pružanja podrške i pomoći Tužilaštvu BiH i partnerskim institucijama za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.