NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte ekskluzivni intervju sa Majklom Marfijem: Imamo odgovor na blokadu FBiH

Marfi je u otvorenom razgovoru govorio i o potezima Dodika, izjavama reisa Huseina Kavazovića

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

9.3.2023

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte ekskluzivni intervju sa Majklom Marfijem: Imamo odgovor na blokadu FBiH.

Marfi je u otvorenom razgovoru govorio i o potezima Dodika, izjavama reisa Huseina Kavazovića. Ko i zašto ima potrebu širiti antizapadnu retoriku i koliko su SAD investirale u BiH.

Počeo teći rok za formiranje Vlade FBiH. Nikšić čeka imena ministara. Novo je da je SDP-u pripalo Ministarstvo unutrašnjih poslova FBiH, HDZ zadržao ranije pozicije.

Ekspresni odgovori na Fadilove optužbe. "SMS poruka od ’šefice’ dovela te na optuženičku klupu". Niko od Gačana te nije savjetovao da uđeš u nabavku nefunkcionalnih respiratora i da ih nabaviš preko firme koja se bavi proizvodnjom malina, poručio mu je Čampara.

U javnosti se podigla velika prašina zbog dokumenta ZZO. Pacijente dijele po etničkoj pripadnosti. Svako ima pravo na izbor, kazao je Bago. Sramno i diskriminatorno, naveo je Lulić.

Komentirao Sebijinu krađu akademske titule. Bakir optužio "politiku Zagreba". Smatra da je kampanja koja se vodi politički motivirana te da se radi o borbi za vlast.

Komentar dana "Došli su po novinare" napisao je Alen Bajramović.

Kemal Kiličdaroglu je zajednički kandidat opozicije za predsjednika. Čovjek koji prijeti da zamijeni Erdoana. Hoće li to jedinstvo opozicije biti dovoljno za izbornu pobjedu, znat će se u maju, nakon predsjedničkih izbora.

Sociolog Vladimir Vasić o odlasku 600.000 stanovnika BiH. Tjeraju nas lažnim nacionalizmom. Za egzodus begovi ne mare jer još ima raje da plaća harač l Njima pašaluk, nama pasjaluk – i mirna Bosna.

Poslodavci zahtijevaju da se tačka uvrsti na dnevni red. Povećati radnicima plaće za 400 KM. Iz UPFBiH podsjećaju da su krajem prošle godine ovlašteni predlagači zakona uputili ove prijedloge u skupštinsku proceduru.

Mirnom šetnjom poslale jasne poruke. Odlučne preuzeti moć i spasiti svijet od politika. Ponavljamo kako smo mi one koje donosimo ljudske živote te da u svim životnim aspektima zaslužujemo ravnopravan položaj, rekla je Raković.

Medijske kuće “Večernji”, “Avaz”, “Nezavisne” i “Pomozi.ba” u akciji: Pomoć narodu Turske i Sirije. Nakon prvog vala pomoći u kojem je učestvovala BiH polako se, zbog drugih događaja u svijetu, gubi fokus, kazao je Karamehmedović. Medijska promocija uveliko pomaže da se osiguraju donacije, navela je Arslanagić.

Smanjen promet u maloj sarajevskoj Kapali čaršiji. Visoke cijene tjeraju kupce iz Bezistana. Građani ne smiju dozvoliti da iščezne tradicija, ono što Baščaršiju čini posebnom, kaže Gušić.

Miljan Vujović iz Bileće poslao pismo iz KPZ-a Banja Luka. Optuženi za ubistvo tvrdi da je nezakonito u pritvoru. Vrhovni sud RS ukinuo je prvostepenu presudu, a Vujoviću se određuje pritvor koji može trajati najduže dok ne protekne vrijeme kazne po prvostepenoj presudi koja više nije postojala, kaže advokat Rade Ćulibrk.

Mušan Duraković, povratnik iz Amerike: Uzeo u zakup farmu pilića i zadržao osam radnika. Nisam mogao dozvoliti da bez posla ostanu radnici koji su se vratili u svoja sela i osnovali porodice, kazao je Duraković.

Mlada holivudska glumica Arijana Grinblat ekskluzivno za “Avaz”: Adam Drajver je Nevjerovatan. C2 film, zvanični zastupnik studija “Sony” za BiH, donosi ostvarenje “65” na repertoare bh. kina od 16. marta. Bila sam zaista nervozna zbog ulaska u ovaj projekt. Pronalazim svoju hrabrost.

Kako će izgledati spektakl Brusa Dikinsona? Koncert će se sastojati iz dva dijela, sprema se iznenađenje. Produkcija će biti impozantna, sama bina bit će dimenzija 20 puta 20 metara, govori Kašljević.

Selektor Faruk Hadžibegić objavio spisak igrača: Tahirović i Mešanović nova imena u bh. timu. Jedini poziv iz Premijer lige dobio Nemanja Bilbija.

Gradski rivali iz našeg glavnog grada razočarali navijače. Vječiti derbi za zaborav. Nisam zadovoljan utakmicom i rezultatom, rekao je Varešanović. Kad sve sumiramo, mi smo odigrali dobru utakmicu, naglasio je Mulalić.

U današnjem izdanju “Dnevnog avaza” donosimo prilog “Porodica i zdravlje”.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.