ZAJEDNIČKA SARADNJA

Čović se sastao sa Rajlijem: Bilateralni odnosi na zadovoljavajućem nivou

Također je zaključeno kako je podrška Ujedinjenog Kraljevstva Bosni i Hercegovini od velike važnosti za stabilnost i napredak

Rajli i Čović: Zajednički sastanak. Press služba

A. O.

9.3.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović danas je održao radni sastanak s ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH, Nj. E. Džulijanom Rajlijem (Julian Reilly).

Dužnosnici su razgovarali o trenutnoj situaciji u BiH na različitim razinama vlasti, kao i napretku prema Evropskoj uniji i NATO-u, te odnosima između dvije zemlje.

Ostvareni pomaci

Tom prigodom, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Čović izrazio je zadovoljstvo ostvarenim pomacima na državnom nivou, izražavajući očekivanje kako će novoizabrani dužnosnici ostvariti potrebni napredak na području unutrašnjih i vanjsko-političkih ciljeva.

Također, naročito je naglašena važnost stabilnog i konstruktivnog političkog dijaloga, uvažavajući dejtonske principe i euroatlantske ciljeve, a kako bi se ostvareni zamah pozitivnih događaja nastavio i rezultirao općim prosperitetom i napretkom.

Bilateralni odnosi

Bilateralni odnosi se nalaze na zadovoljavajućom nivou, ocijenjeno je prilikom sastanka, uz opredjeljenje za nastavak razvoja odnosa između Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske. 

Također je zaključeno kako je podrška Ujedinjenog Kraljevstva Bosni i Hercegovini od velike važnosti za stabilnost i napredak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.