OVO NAM TREBA

Koncert Halida Bešlića oživio Sarajevo: Hiljade turista stigle u glavni grad!

Brojni posjetioci su boravak u našem gradu iskoristili i za posjetu najvišoj zgradi na Balkanu „Avaz Twist Toweru“

Turisti u "Avaz Twist Toweru" - Avaz
Turisti u "Avaz Twist Toweru" - Avaz
Turisti u "Avaz Twist Toweru" - Avaz
Turisti u "Avaz Twist Toweru" - Avaz
Turisti u "Avaz Twist Toweru" - Avaz

12.3.2023

Spektakularni koncert Halida Bešlića doveo je u naš grad hiljade turista. Hotelijeri i ugostitelji zadovoljno trljaju ruke i kažu da da je svaka posjeta nova iskra spasa za hotele i kafiće koji se i dalje oporavljaju nakon pandemije koronavirusa.

Na koncert bh. pjevačke legende došli su i ljubitelji njegovih pjesama iz Hrvatske. 

Oni su boravak u Sarajevu iskoristili i za posjetu najvišoj zgradi na Balkanu „Avaz Twist Toweru“. 

Oduševljeni pogledom

Kako su nam rekli, oduševljeni su pogledom s vidikovca na Sarajevo okupano suncem.

U razgovoru za „Avaz“ kazali su kako sa sobom nose pozitivne impresije te da su oduševljeni pjesmama, Halidom, Sarajevom i ljudima. 

Nera Blečašević, turistički vodič iz Osjeka, rekla nam je da je u Sarajevo došlo 180 putnika.

- Inače smo svaki vikend u Sarajevu. Ovaj vikend smo baš došli zbog koncerta Halida Bešlića. Na više lokacija sam bila na Halidovom koncertu, ali u Sarajevu je baš posebno, ipak je to njegov grad pa ima posebnu čar – istakla je Blečašević.

Nera Blečašević. A. KUKIĆ

Bračni par Danijel i Ivana Povrlišek došli su iz Zagreba. Kažu da im je bilo odlično i da su se lijepo provedli. Sarajevom i „Avaz Twist Towerom“ su oduševljeni.

- Opet ćemo doći, ali u privatnom aranžmanu pa ćemo ostati duže, a ne samo dva dana – kazao nam je Danijel.

Danijel i Ivana Povrlišek. A. KUKIĆ

Ljubica i Klaudija Josipović su, također, uživale uz Halidove hitove. Ljubica nam je oktila da su njene omiljene pjesme „Ljiljani“ i „Snježana“, dok je Klaudijina omiljena pjesma „Romanija“.

- Koncert je bio savršen. Prva liga sve. Svi su jako ljubazni, grad je predivan, ima se šta za vidjeti i starog i novog, mi smo prezadovoljni i doći ćemo opet - kažu nam.

Klaudija i Ljubica Josipović. A. KUKIĆ

Dino Felić, direktor hotela „Radon Plaza“ kazao je za „Avaz“ da su skoro svi kapaciteti hotela bili popunjeni zahvaljujući održavanju koncerta.

Značajne manifestacije

- Gosti koji su odsjeli u hotelu „Radon Plaza“ su većinom iz regiona, a istaknuo bih svakako da smo imali dva autobusa gostiju iz Crne Gore. Kao neko ko se bavi turizmom, želio bih da naglasim da je još jednom pokazan značaj održavanja manifestacija u Sarajevu i pokazano je koliko je bitno da imamo događaje bilo kojeg tipa i koliko mi kao hotelijeri osjetimo kroz povećanu potražnju za hotelskim kapacitetima svako ovakvo dešavanje – naveo je Felić.

Dino Felić. Facebook

Kontaktirali smo i Amira Hadžića, predsjednika Udruženja hotelijera i restoratera u BiH, koji je naglasio da je održavanje ovakvih događaja bitno za ugostiteljski sektor kako u Sarajevu tako i u drugim gradovima.

Amir Hadžić. Facebook

- Nažalost, svi su u teškoj situaciji zbog silnih poskupljenja. Sve je manje putovanja zbog raznih dešavanja, a i poskupljenja ne utiču samo na nas, već na sve, jedino što je neizostavno to su zimski sportski centri jer ih je malo. U BiH imamo samo jednu morsku destinaciju, a ostali životare. Na prste se mogu nabrojati oni koji dobro rade - dodao je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.