ZBOG JAKOG VJETRA

U većem dijelu BiH na snazi žuti meteoalarm

Na području bihaćke, livanjske, mostarske, sarajevske i tuzlanske regije očekuje vjetar do 40 kilometara na sat

Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Printscreen

H. J. I.

15.3.2023

Zbog vjetra koji puše ili se očekuje tokom dana na području cijele Hercegovine kao i svim dijelovima Bosne na snazi je žuti meteoalarm.

Tako se na području banjalučke, fočanske, prijedorske, trebinjske i višegradske regije očekuje mjestimično pojačan vjetar sa udarima većim od 11 metara u sekundi (40 kilometara na sat).

Manje smetnje u aktivnostima na otvorenom

Istovremeno se na području bihaćke, livanjske, mostarske, sarajevske i tuzlanske regije očekuje vjetar do 40 kilometara na sat.

- Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar - upozoravaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Bosni i Hercegovini preovladava oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom.

Temperatura zraka u sedam sati iznosila je Bjelašnica -3, Ivan Sedlo 2, Sokolac 3, Drvar 4, Bihać, Bugojno, Livno i Sarajevo 5, Gradačac 6, Doboj, Sanski Most, Srebrenica, Trebinje, Tuzla, i Zenica 7, Banja Luka, Prijedor, Široki Brijeg i Zvornik 8, Bijeljina, Mostar i Stolac 9, te Neum 10 stepeni Celzijusa.

Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 930 hPa, za 12 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Oblačno vrijeme sa kišom i snijegom

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Prema kraju dana ili u večernjim satima u nizinama centralne i istočne Bosne može biti susnježice ili slabog snijega.

Vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjeren do pojačan, povremeno sa jakim udarima, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni.

Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu do 14 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Krajem dana ili tokom noći je moguća susnježica ili slab snijeg. Dnevna temperatura oko 6 stepeni Celzijusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.