"BRATOUBILAČKI RAT"

Mijatović pisao liderima SDP-a, SDA, NiP-a i DF-a: Niko od nas se ne može sakriti od odgovornosti

Izginusmo pod plaštom svako svog patriotizma, a zapravo iza svega jeste samo dobijanje ili gubitak vlasti, napisao je Mijatović

Vojin Mijatović. Facebook

H. J. I.

15.3.2023

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović poslao je pismo predsjednicima stranaka Nerminu Nikšiću (SDP), Bakiru Izetbegoviću (SDA), Elmedinu Konakoviću (NIP) i Željku Komšiću (DF).

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

- Poštovani Nermine, Bakire, Dino, Željko

Evo puna tri meseca nakon izbora smo u bratoubilačkom ratu, kojim se trudimo iz sve snage da odgovornost prebacimo jedni na druge i optužimo jedni druge za neku izdaju.

Udar na državu BiH

Da budemo iskreni jedni prema drugima, niko od nas se ne može sakriti od odgovornosti za sve što smo radili prethodne skoro tri decenije i sve ovo što radimo predstavlja, zapravo, udar na državu BiH.

Izginusmo pod plaštom svako svog patriotizma, a zapravo iza svega jeste samo dobijanje ili gubitak vlasti.

SNSD i HDZ su bili i bit će partneri svih nas u različitim mandatima sa istim politikama i istim nastojanjima, i nemoj da se pravimo ludi, jer u istoj državi živimo svi. Nema više prostora da ignorišemo tu činjenicu i lažemo narod.

Moram vam reći, zgadili smo se narodu svi i postavlja se pitanje dokle ćemo ovako.

Dobijanje ili gubitak vlasti ne smije biti opravdanje za blaćenje jedni drugih i narušavanje demokratije u BiH.

Ispoštovati demokratske principe

Došlo je vrijeme da ispoštujemo demokratske principe i da prihvatimo da će jedni dobiti, a drugi izgubiti vlast, al' ako to brzo ne uradimo, hiljade novih Bosanaca i Hercegovaca će napustiti zemlju.

I da niko ne misli da bježim od odgovornosti, u istom sam košu kao i vi, ako nam odu ljudi, šta će nam vlast, nisu politike SNSD-a i HDZ-a jedini krivac za sve u zemlji, način na koji se mi svi ponašamo samo daju izgovor istima.

Malo je još vremena i ukoliko nam je stalo do Bosne i Hercegovine kao što tvrdimo, preuzet ćemo odgovornost, a ne ovako nisko se boriti za vlast.

I prestanimo se vrijeđati i etiketirati, ovo je prešlo sve granice, ljudi se gnušaju više od nas - napisao je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.