AFERA "RESPIRATORI"

Advokatica Hodžića tvrdi da je "Srebrena malina" ispunila sve zakonske uslove za uvoz respiratora

Bilo je i drugih firmi koje su se preregistrovale da mogu dobavljati medicinsku opremu, rekla je Mirna Avdibegović

Mirna Avdibegović. E. Abaz

Piše: Eldar Abaz

15.3.2023

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i ostalim zbog afere "Respiratori".

Osim premijera FBiH Fadila Novalića, za spornu nabavku respiratora optuženi su suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ministrica finansija FBiH Jelka Milićević i vlasnik preduzeća "Srebrena malina" Fikret Hodžić.

Na današnjem ročištu završeno je izlaganje završnih riječi odbrane Fahrudina Solaka, suspendovanog direktora FUCZ-a kojem se na teret stavljaju djela "Zloupotreba položaja" i "Pranje novca".

Odbrana Fikreta Hodžića je danas počela sa iznošenjem završnih riječi. Mirna Avdibegović, advokatica Hodžića, izjavila je nakon današnjeg ročišta da je kompanija "Srebrena malina" ispunila sve zakonske uslove za uvoz respiratora.

- "Srebrena malina" je ispunjavala sve zakonske uslove za uvoz respiratora, nije bilo nikakavih prepreka. Bilo je i drugih firmi koje su se preregistrovale da mogu dobavljati medicinsku opremu – rekla je Avdibegović.

Podsjetimo, njima se sudi u vezi sa nabavkom 100 respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.