SARAJEVO

Helez s Rajlijem: Saradnja dviju zemalja na visokom nivou

Ambasador Rajli naglasio je da će BiH uvijek moći računati na svaku vrstu podrške BiH na njenom putu ka članstvu u Sjevernoatlantskom savezu

Rajli i Helez: Sa održanog susreta jučer. MO BiH

A. O.

16.3.2023

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez jučer je u službenu posjetu primio ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH, Nj.E. Džulijana Rajlija (Juliana Reillyja).

Na sastanku je razgovarano o međusobnoj saradnji dviju zemalja, za koju je obostrano ocijenjeno da je na izuzetno visokom nivou.

Ministar Helez izrazio je zahvalnost ambasadoru Rajliju za dugogodišnju pomoć Ujedinjenog Kraljevstva Bosni i Hercegovini, naglasivši važnu ulogu koju Ujedinjeno Kraljevstvo, kao stalna članica Vijeća sigurnosti UN-a, NATO-a i drugih međunarodnih organizacija, ima na međunarodnim odnosima, te je pozdravio angažman te zemlje na osiguranju mira i stabilnosti u ovom dijelu Evrope.

Ambasador Rajli naglasio je da će BiH uvijek moći računati na svaku vrstu podrške BiH na njenom putu ka članstvu u Sjevernoatlantskom savezu (NATO), te da će ostati aktivan partner koji će dati značajan doprinos razvoju Oružanih snaga BiH, s obzirom na to da Vlada Ujedinjenog Kraljevstva s nekoliko projekata pomaže Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH.

Sastanku u Ministarstvu odbrane BiH prisustvovali su i pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, vršilac dužnosti vojnog atašea UK u BiH Sem Devlin (Sam), te šef Kabineta ministra odbrane BiH Salko Beba.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.