"DRSKO I BAHATO"

Uprava za geodetske poslove RS reagirala na američke sankcije Draganu Stankoviću

Tvrde kako je spomenuta uprava u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske obavljala poslove iz svoje nadležnosti

Dragan Stanković. Printscreen

H. J. I.

16.3.2023

Američki State Department jučer je donio odluku kojom je na crnu listu stavio, između ostalih, Dragana Stankovića, direktora Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske (RUGIP) zbog ometanja ili prijetnje implementaciji Dejtona. Iz uprave na čijem je čelu oglasili su se danas, opisavši potez SAD-a "drskim i bahatim".

"Bivši svjetski policajac"

- Drsko i bahato, ponovo je bivši svjetski policajac SAD, pod plaštom demokratije, posegnuo za uvođenjem sankcija licima iz Republike Srpske, pa je tako na njihovu crnu listu stavljen i direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Dragan Stanković - stoji na početku njihovog saopštenja.

Tvrde kako je spomenuta uprava u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske obavljala poslove iz svoje nadležnosti, te da su uvedene sankcije u potpunosti neprimjerene.

Stanković ne posjeduje imovinu u SAD 

- Napominjemo da direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Dragan Stanković ne posjeduje imovinu u SAD. Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove na čijem čelu je direktor Stanković nastavit će da obavlja poslove iz svoje nadležnosti u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske, ne osvrćući se na navedene sankcije SAD - naveli su.

Podsjetimo, osim Stankovića, na crnoj listi jučer su završili i Osman Mehmedagić, bivši direktor Obvještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, kao i narkobos Edin Gačanin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.