PITANJE NOVINARKE AVAZA

Nikšić o Komisiji za nadzor nad radom OSA-e: Vrlo teško i komplikovano!

Bio je dogovor između koalicionih partnera da ostane gospodin Mehmedagić i da se imenuje drugi zamjenik direktora, rekao je Nikšić

Nermin Nikšić. A. Kukić

16.3.2023

Tokom press konferencije lidera Trojke (SDP, Naša stranka i Narod i pravda) koja se održala u prostorijama SDP-a u Sarajevu, lider ove stranke Nermin Nikšić odgovarao je na pitanja novinara.

Priča oko diplome

Novinarka "Avaza" Nikšića ga je upitala da li je Komisija za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine mogla spriječiti nepravilnosti u radu ove institucije s obzirom na to da je Nikšić bio na čelu Komisije.

- Ma nisu. To je jedna potpuno drugačija aktivnost bila. Vi znate da je to krenulo s pričom oko diplome i u tom trenutku... Bio je dogovor između koalicionih partnera da ostane gospodin Mehmedagić i da se imenuje drugi zamjenik direktora, a ja sam trebao da budem taj realizator. Naravno da nisam prihvatio da budem oruđe u rukama bilo koga drugog - rekao je Nikšić.

Čvrsto opredjeljenje

Dodao je da se sastanci Komisije nisu održavali što su svi mogli i vidjeti.

- Ali Komisija ima poseban tretman, dakle ima neke svoje nadležnosti. Da bi se održala sjednica i donijela odluka moraju da glasaju predstavnici svih naroda iz oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Tako da, kada jedan ne dođe, nema ni sjednice. Tako da je to vrlo teška i komplikovana Komisija za rad, ukoliko nemate čvrsto opredjeljenje zaista da radite te neke stvari koje su u nadležnosti Komisije - zaključio je Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.