MUP RS SAOPĆIO

Uhapšena osoba koja je oštetila vozila novinarima u Banjoj Luci

To dakle i zvanično nismo uradili nas dvojica, za šta je imao indicije predsjednik Dodik, rekao je Trifunović

Oštećeno vozilo. Buka

A. K.

16.3.2023

MUP Republike Srpske identifikovao je osobu koja je pričinila štetu na vozilima novinara u Banjoj Luci.

Kako navode iz MUP-a RS, Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, identifikovali su i lišili slobode osobu S.B. iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo "Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari".

Novinar Aleksandar Trifunović, čije je vozilo bilo oštećeno, napisao je na Fecabooku da je zvanično potvrđeno da novinari nisu sami sebi oštetili vozila.

- To dakle i zvanično nismo uradili nas dvojica, za šta je imao indicije predsjednik Dodik, već lice pod inicijalima S.B. po sopstvenom priznanju. Hvala MUP RS na profesionalizmu i brzom djelovanju - napisao je Trifunović.

Objava na Facebooku. Screenshot / Facebook

- Nad licem S.B. izvršena je kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da je navedeno krivično djelo izvršilo dana 08.03.2023. godine, na način da je u Banjaluci na parking prostoru u ulici Rajka Bosnića, upotrebom oštrog predmeta načinilo oštećenja na teretnom vozilu marke „Renault“ i putničkom vozilu marke „Toyota“, vlasništvo pravnog lica iz Banjaluke, putničkom vozilu marke „Range rover“ vlasništvo lica A.T. i putničkom vozilu marke „VW“ vlasništvo lica N.M. iz Banja Luke - stoji u saopćenju policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.