SARAJEVO

Kristijan Šmit s rukovodstvom Doma naroda FBiH o uspostavi vlasti u Federaciji

Članovi rukovodstva Doma naroda Parlamenta Federacije BiH zahvalili su visokom predstavniku međunarodne zajednice u BiH na dosadašnjim odlukama

Rukovodstvo Doma naroda FBiH i Kristijan Šmit. Dom naroda FBiH

S. S.

16.3.2023

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt) boravio je danas u posjeti Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. Tom je prilikom održao sastanak s rukovodstvom Doma naroda, Tomislav Martinovićem, predsjedavajućim ovog doma te dopredsjedavajućim Izenom Hajdarevićem i Slađanom Ilićem. Razgovaralo se o radu Doma naroda te završetku procesa uspostave vlasti u Federaciji BiH.

Članovi rukovodstva Doma naroda informisali su visokog predstavnika da će uskoro, izborom radnih tijela biti u potpunosti završen proces konstituiranja Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. 

- Naša očekivanja su da ćemo u što skorije vrijeme imati funkcionalnu vlast u Federaciji BiH koja će biti u stanju provesti brojne reforme, od reforme fiskalnog i poreznog sustava, zdravstvenog do reformi koje će omogućiti ubrzanje ekonomskog razvoja i bržu izgradnju putne infrastrukture - očekivanja su koja je u ime rukovodstva Doma naroda na sastanku iznio predsjedavajućeg Tomislav Martinović. 

Članovi rukovodstva Doma naroda Parlamenta Federacije BiH zahvalili su visokom predstavniku međunarodne zajednice u BiH na dosadašnjim odlukama te na podršci BiH na njenom evropskom putu i dobijanju statusa kandidata za članstvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.