LIDER SBB-A

Radončić dobivao najteže udarce, ali sada njegova politika ima najveću satisfakciju

Radončić se godinama konfrontirao sa zloupotrebama Mehmedagića i to je činio na nivou institucija BiH i na stranačkim skupovima SBB-a

Radončić: Stalna meta Osmice i Izetbegovića. Armin Durgut / Pixsell

Miralem  Aščić

16.3.2023

Političar koji je bio apsolutno najveća žrtva Osmana Mehmedagića, dinastije Izetbegović i SDA jeste lider SBB-a Fahrudin Radončić.

Montirali poreze

Iako treba razumjeti argumente kada o svom progonu govore gospodin Nikšić i Konaković, jedini je Radončić bio zatvaran i više puta vraćan u pritvor, lažno optužen u Sarajevu s prijetnjom kazne od pet godina zatvora, kooptužen na Kosovu s prijetnjom više od 20 godina zatvora, jedino su Radončiću i Osmica i OSA, preko svojih medija i političara, podmetali navodne veze sa “škaljarskim” i “kavačkim” klanom i montirali višemilionske poreze koji nisu postojali i koji su morali sudski biti obarani, a bivšem ministru sigurnosti BiH su dinastija i Mehmedagić, putem svojih kvaziobavještajaca i crnih fondova, posvetili čak 10 knjiga koje su u hiljadama primjeraka besplatno dijeljene diljem BiH i dijaspore.

O botovskim prijetnjama, najavama hapšenja, koje su nekada čak direktno dolazile i od pjevačice Amele Šehović, supruge Mehmedagića, i teškim udarcima pojedinih korumpiranih tužilaca ili sudija na štetu „Avaza“ može se feljton napisati.

Poslao pismo

Radončić se godinama konfrontirao sa zloupotrebama Mehmedagića i to je činio na nivou institucija BiH i na stranačkim skupovima SBB-a te u javnim intervjuima.

Koliko je Radončić skoro deceniju bio usamljen u toj borbi, pokazuje i njegovo pismo iz 2021. godine, gdje ukazuje na to da se sprema njegova fizička likvidacija.

U današnjem printanom izdanju „Avaza” objavljen je dio izjave, a pismo je tada upućeno na adrese Tužilaštva BiH, SIPA-e i MUP-a KS.

- Ne bojim se, ja imam veoma snažne mehanizme svoje zaštite, i kratkoročno i dugoročno, ali neki ljudi trebaju da znaju da postoje zloupotrebe obavještajnog sistema BiH, prvenstveno Osmana Mehmedagića Osmice - rekao je tada Radončić.

Kritičari dinastije Izetbegović

Sada kada postaje jasno da će se otkriti tajne iz sobe za prisluškivanje “BH Telecoma” i sve veze Osmice s organiziranim kriminalom i Bakirom Izetbegovićem, lako je izvući zaključak da će se doći do dokaza o teškim zloupotrebama na račun kritičara dinastije Izetbegović.

Tek stavljanje Osmice na crnu listu i, što je još važnije, argumentacija kojom je to urađeno, učinit će da najveću satisfakciju dobiju političar kojem je vrh SDA, s bračnim parom i Osmicom, godinama zadavao najveće i najprljavije udarce Fahrudin Radončić i njegov SBB.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.