"TELETON"

Stanivuković za "Avaz": Ovo su prilike kada ne treba isticati razlike, nego solidarisati se s ljudima

Takve nedaće i tragedije mogu svima da se dese, rekao je

Draško Stanivuković. E. Abaz

Piše: Eldar Abaz

16.3.2023

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković se odazvao manifestaciji "Teleton" i tom prilikom za portal "Avaza" kazao da su ovakve manifestacije prilika da svi pokažu da trebaju biti ljudi.

- Ovo su jedinstvene prilike kada ne trebamo da pokažemo ni nacionalnu, ni političku, ni vjersku ni bilo koju drugu razliku, nego da smo prosto ljudi, solidarišemo s tim ljudima. Nažalost, takve nedaće i tragedije mogu svima da se dese. Prije pola vijeka Banja Luka je tako nešto prošla i potpuno razumije. Upravo zbog tog saosjećanja i razumijevanja uime Banje Luke i svih Banjalučana danas sam se odazvao jednoj plemenitoj i humanoj misiji. Inače uvijek izbjegavam da kažem da smo mali po bilo kom osnovu, i kao ljudi, i kao narod. Jednostavno, čovjek je velik kada pomaže – rekao je Stanivuković za "Avaz".

Podsjećamo, Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT), “Večernji list BiH”, “Dnevni avaz” i “Nezavisne novine”, u saradnji s Udruženjem “Pomozi.ba”, organizirali su “Teleton”, humanitarnu kampanju prikupljanja novca za stradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.