SUSRET U SARAJEVU

Bošnjak s Rajlijem: Jačanje saradnje dviju zemalja

Dugogodišnji dobri odnosi dviju prijateljskih zemalja trebaju biti poticaj za intenziviranje saradnje u oblastima zdravstva i kulture, rekao je Rajli

Bošnjak i Rajli: Tokom susreta. Ministarstvo civilnih poslova BiH

A. O.

17.3.2023

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak primila je u posjetu ambasadora Velike Britanije u BiH Džulijana Rajlija (Juliana Reillya), te s njim razgovarala o jačanju buduće saradnje BiH i Velike Britanije.

- Dugogodišnji dobri odnosi dviju prijateljskih zemalja trebaju biti poticaj za intenziviranje saradnje u oblastima zdravstva, kulture, obrazovanja i tehnologije - istaknuo je ambasador Rajli (Reilly).

Zahvala za podršku 

Također je naglasio da, iako nije više članica Evropske unije, Velika Britanija snažno podržava euroatlantski put Bosne i Hercegovine, te da se nada što skorijem otvaranju pregovaračkih poglavlja za punopravno članstvo.

Ministrica Bošnjak je zahvalila za podršku koju Velika Britanija pruža BiH, te istaknula važnost pokretanja procedura usvajanja strateških dokumenata, čije usvajanje će zasigurno otvoriti nove perspektive i mogućnosti.

Čestitka ministrici 

Ministrica Bošnjak i ambasador Rajli su se usaglasili da je kandidatski status Bosne i Hercegovine pozitivan zamah koji treba iskoristiti.

Na kraju razgovora, ambasador Rajli je još jednom čestitao ministrici na preuzimanju zahtjevne funkcije ministrice civilnih poslova BiH te poželio uspješan rad, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.