"AVAZ NA LICU MJESTA"

Kompletirano rukovodstvo Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici

Uputili smo dopis svim institucijama koje učestvuju u radu ovog odbora da imenuju svoje predstavnike u ovo tijelo, kazao je Fejzić

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
S. Smajlović

17.3.2023

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Organizacionog odbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, zaštićene zone UN-a u julu 1995. godine, danas je u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, održana prva ovogodišnja sjednica OO.

Na prijedlog Inicijative za obilježavanje 28. godišnjice genocida kompletirano je rukovodstvo OO. Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika Općine Srebrenica, ponovo je izabran za predsjednika OO, potpredsjednici su Ševket Hafizović, predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, Damir ef. Peštalić, glavni imam MIZ Srebrenica, i Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari. Generalni sekretar ostao je Mirsad Bešić, a tehnički sekretar je Nermin Alivuković.

Izabrani su i predsjednici jedanaest pododbora, a za predsjednika pododbora „Marš mira Nezuk – Potočari 2023“ izabran je Suljo Čakanović. Utvrđene su sve aktivnosti svih pododobora i određeni rokovi za realizaciju zadataka.

- Uputili smo dopis svim institucijama koje učestvuju u radu ovog odbora da imenuju svoje predstavnike u ovo tijelo, kako bi blagovremeno počeli s realizacijom programskih aktivnost- istakao je Hamdija Fejzić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.