NAKON SAOPĆENJA

Dodik se obrušio na reisa Kavazovića: Registrujte Islamsku zajednicu kao političku partiju

To samo potvrđuju da su moje ocjene o djelovanju Huseina Kavazovića tačne

Dodik: To samo potvrđuju da su moje ocjene o djelovanju Huseina Kavazovića tačne. Avaz

A. O.

18.3.2023

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik predložio je reisu Huseinu efendiji Kavazoviću da Islamsku vjersku zajednicu u BiH konačno registruje kao partiju i otvoreno kaže da mu je program politički islam, pa da onda „bude načisto s kim imaju posla“, riječi su Dodika.

- Nema smisla kriti se iza vjerske organizacije, a ponašati se kao političar i, od skora, kao i vojskovođa. Nijedna crkva u BiH se ne miješa u politički život i to očekujemo i od Islamske vjerske zajednice - rekao je Dodik za Srnu.

Na pitanje Srne da prokomentariše saopćenje Islamske vjerske zajednice u BiH u kojem su naveli da "mir ne ugrožava Kavazović, nego Milorad Dodik", predsjednik RS je naglasio da umjesto izvinjenja, što je „najmanje što bi bilo prikladno nakon izjava reisa Kavazovića, Islamska vjerska zajednica u BiH nastavlja sve agresivnije da promoviše netoleranciju, ugrožavajući mir“.


- To samo potvrđuju da su moje ocjene o djelovanju Huseina Kavazovića tačne. Biti vjerski lider, a uopšte pominjati oružje u kontekstu sukoba za svaku je osudu i preispitivanje - istakao je Dodik.


Objava Dodika na Twitteru. Printscreen

On je naglasio da „ohrabreni podrškom američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija iz Islamske zajednice nastavljaju sa neprimjerenom retorikom i pišu saopćenja koja se ne razlikuju od stranačkih“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.