OBJAVA NA TWITTERU

Dodik poručio Helezu: Treba da shvati da je on ministar kojeg biraju sadašnje partnerske političke stranke

U RS može svako da formira stranku, rekao je Dodik

Dodik: Mi smo slobodno društvo. Face TV / Pixsell

A. O.

18.3.2023

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS i lider SNSD-a Milorad Dodik nako izjave državnog ministra BiH Zukana Heleza tokom sinoćnjeg gostovanja na FACE TV koji je rekao da se „ova vlast zarobila na čelu sa Dodikom“, oglasio se na Twitteru.

- Zukan Helez treba da shvati da je on ministar kojeg biraju sadašnje partnerske političke stranke. On daje spekulativne izjave.

U RS može svako da formira stranku, mi smo slobodno društvo i nemamo problema sa tim – poručio je Dodik na Twitteru.


Objava Dodika na Twitteru. Printscreen

Podsjećamo, državni ministar odbrane BiH Zukan Helez gostovao je sinoć na Face TV kod Senada Hadžifejzovića, istakao je da je SDA do sada "30 godina delegirala svoje kadrove na čelo BH Telecoma, Elektroprivrede BiH, Autocesta FBiH te zavoda zdravstvenog osiguranja".

Komentirao je Helez i posljednje u nizu zapaljivih retorika lidera SNSD-a i predsjednika RS Milorada Dodika koji najavljuje secesiju.


- One informacije koje dobijam redovno od agencija govore da se Vučić okreće Jeleni Trivić i vidjet ćete šta će se dogoditi u narednom periodu. Zarobila se ova vlast na čelu sa Dodikom. Nimalo to nisu sjajne vijesti za Dodika. Posjeta Cvijanović Milanoviću i Plenkoviću to je da se pokuša spasiti da se premosti most prema Vučiću - kazao je Helez.

Smatra da SBiH i NES pozicije drže dijelom aktuelne koalicije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.