POTPREDSJEDNIK FBIH

Stojanović: Kada gubi vlast neka nacionalna stranka, onda je taj narod ugrožen skoro do nestajanja

Kada blokiraš državu, onda unosiš nesigurnost, istakao je

Igor Stojanović. Armin Durgut / Pixsell

H. J. I.

19.3.2023

Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije BiH oglasio se na Facebooku gdje komentirao aktuelna politička dešavanja u BiH. 

Njegov status prenosimo u cijelosti. 

- Nema kapitulacije i odustajanja od demokratije koja je sistem vladanja u svim zemljama. Kada blokiraš državu, onda unosiš nesigurnost. U ratu su ugroženi Srbi i moraju biti u jednoj državi, prošli mandat majorizirani Hrvati, sad su svi protiv Bošnjaka. 

Pare i moć za "legitimne"

Te floskule se koriste samo kad se gubi vlast ili se snažno želi preuzeti što više vlasti. Pare i moć za "legitimne" su dvije najvažnije stvari. Kakav interes naroda ili građana. Kada gubi vlast neka nacionalna stranka, onda je taj narod ugrožen skoro do nestajanja. Malo sutra. Ugroženi su samo oni koji su mešetarili tenderima i zloupotrebljavali državne institucije za lične i uskostranačke ciljeve. "Silovanje" države od nacionalista se mora zaustaviti. Demokratski procesi u izgradnji institucija koje će garantovati sigurnost svim građanima kreću kroz provođenje demokratske volje na izborima.

Nenormalan politički sistem

Naša jedina domovina koja je iznad Srba, Hrvata i Bošnjaka mora imati institucije vladanja koje imaju sve evropske zemlje. Imamo nenormalan politički sistem. "Legitimni" ga koriste i na priči o ugroženosti i nacionalizmu prepadaju ljude i razbijaju jedinstvo BH naroda i građana. Ako nećemo vjerovati demokratiji, onda da se vratimo kraljevima, banovima ili komunizmu. Pokušavaju nas prepadati odcjepljenjem, majorizacijom i razbijanjem jedinstva jednog naroda. Naš cilj mora biti zakon, institucija i sigurnost. Onda možemo kazniti secesioniste, garantovati jednakopravnost i živjeti zajedno - napisao je Stojanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.