OPOZIV GRADONAČELNIKA

Božović: Predsjednica GIK-a u Bijeljini zvijezda referendumskog dana

Božović je kazao da se izborna pravila moraju poštovati i da se posmatračima mora omogućiti uvid u zapisnike sa biračkih mjesta

Marinko Božović: Božić zvijezda dana. SDS

S. S.

19.3.2023

Zvijezda referendumskog dana u Bijeljini je, kao što je to bio slučaj i prilikom Općih izbora, predsjednica Gradske izborne komisije Dijana Savić Božić koja je više puta danas pokazala da princip objektivnosti i nepristrasnosti za nju ne važi, jer je više puta u svojim izjavama kazala da će današnji referendum biti završen opozivom gradonačelnika, izjavio je Marinko Božović, predsjednik Glavnog operativnog štaba SDS.

On je kazao da se stvari moraju staviti u normalne tokove i da ljudi koji su plaćeni da svoj posao rade u korist svih građana, a ne pojedinih stranaka, moraju da taj posao rade objektivno.

Božović je kazao da se izborna pravila moraju poštovati i da se posmatračima mora omogućiti uvid u zapisnike sa biračkih mjesta.

- Obzirom da se predsjednica GIK danas više puta pozivala na pravilnike i zakon ovog puta joj kao članovi Glavnog operativnog štaba poručujemo da posmatrači SDS neće završiti izborni dan dok se ne omogući uvid u zapisnike na svim biračkim mjestima. Obzirom da Pravilnik za opoziv načelnika i gradonačelnika iz 2022. godine u članu 5 jasno definiše da se nakon objavljenih rezultata svim prisutnim članovima i posmatračima daje mogućnost uvida u zapisnike i da im se omogućava fotografisanje - rekao je Božović.

On je izrazio zahvalnost stanovnicima Bijeljine i Semberije na velikoj izlaznosti koja je do sada zabilježena.

- Iskreno se nadam da ćemo do 19 sati, do kada traje glasanje glasači pokazati da aktuelna skupštinska većina gubi legitimitet. Očekujemo da će isto tako NSRS iskoristi mogućnost da odmah nakon objavljivana rezultata opoziva, koji će, ubjeđen sam, biti protiv opoziva gradonačelnika da raspusti skupštinu Grada Bijeljine - istakao je Božović.

On je poručio da će sve kršenja Izbornog zakona i nepravilnosti koje su danas desile na referendumu, uključujući okretanje glasačkih kutija, biti evidentirane i proslijeđene Tužilaštvu.

Božović je kazao da je izlaznost na današnjem referendumu prema, podacima sa kojima raspolaže Glavni operativni štab SDS, sa presjekom u 15:30 bila nešto viša od 41 hiljade birača ili oko 38 odsto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.