UOČI RAMAZANA

Sutra ekskluzivni intervju reisa Kavazovića u "Dnevnom avazu"

On govori o emocijama i brigama s kojima dočekuje ramazan, stanju u bh. društvu, te svojoj poruci da moramo biti spremni BiH i oružjem braniti

Reis Kavazović: Zajedno ćemo učiniti ovu zemlju učiniti lijepim i poželjnim mjestom za život. Damir Hajdarbašić / Pixsell

Al. B.

21.3.2023

Veliki Mehmedalija Mak Dizdar je kazao: „Vrijeme jest da se razmisli o vremenu, jer velike vode na nas brode“. To da velike nevolje srljaju na nas, a da se mi ponašamo kao da smo u bešici i ljuljamo se u apatiji svojstvenoj samo nama, možda i nije neka novost. Ali jeste to da u nama vrlo snažno gori nada da ćemo se, ako Bog da, oduprijeti i zajedno s našim prijateljima učiniti ovu zemlju lijepim i poželjnim mjestom za život.

Ovo je u ekskluzivnom intervjuu za "Avaz" kazao reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

On govori i o emocijama i brigama s kojima dočekuje ramazan, stanju u bh. društvu i položaju Bošnjaka, o razgovorima sa predstavnicima međunarodne zajednice, te svojoj poruci da moramo biti spremni BiH i oružjem braniti, ali i crvenim linijama ispod kojih bošnjački narod ne može ići. 

Ekskluzivni intervju sa reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem pročitajte u sutrašnjem izdanju "Dnevnog avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.