ČESTITALA RAMAZAN

Sebija Izetbegović objavila fotografiju s Osmicom i rahmetli Alijom Izetbegovićem

Nikada neću zaboraviti tugu koju sam osjećala zbog te užasne nepravde koja je učinjena mom rahmetli svekru i cijeloj porodici, napisala je Sebija

Sebija Izetbegović, Osman Mehmedagić i rahmetli Alija Izetbegović. Facebook

H. J. I.

22.3.2023

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović objavila je na Facebooku fotografiju na kojoj je s rahmetli Alijom Izetbegovićem i bivšim šefom Obavještajno-sigurnosne agencije Osmanom Mehmedagićem.

- Prije 40 godina, 23. marta, odveli su mog svekra Aliju, Bakirovog babu, u zatvor. Bio je uhapšen i osuđen zato što je bio vjernik, hrabri i iznimno obrazovani Bošnjak, pobornik demokratije, slobode izražavanja i građanske države, a protivnik diktature i jednoumlja. Nikada neću zaboraviti tugu koju sam osjećala zbog te užasne nepravde koja je učinjena mom rahmetli svekru i cijeloj porodici. Ali, kako Bog određuje, a ne ljudi, 7 godina nakon toga baba Alija postao je predsjednik suverene države Bosne i Hercegovine.

Živeći u istoj kući puno smo ramazana skupa ispostili, skupa iftarili, raznih briga, teških bolesti i svakakvih iskušenja predeverali i podijelili, ali i zajedničkih radosti, ljepota i šala doživjeli. Hvala dragom Bogu na svemu. Allah Mubarek Ramazan - napisala je Izetbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.