STANJE NA CESTAMA

Radovi na autoputu A-1 između Visokog i Kaknja: Saobraćat će se jednom trakom

Za danas je najavljen i početak radova u Živinicama, na magistralnom putu M-18

Radovi na autoputu. Avaz

S. S.

23.3.2023

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima, saopćili su BIHAMK-a.

Zbog sanacije oštećenja na mostu na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Radovi u Živinicama

Za danas je najavljen početak radova u Živinicama, na magistralnom putu M-18. Vozila će se za vrijeme radova preusmjeravati na bajpas, obostrano uz magistralni put.

Sanacioni radovi aktuelni su na istom magistralnom putu (M-18), ali na dionici Čevljanovići-Nišići, zbog čega vozila od 8 do 17 sati povremeno saobraćaju jednom trakom.

Radovi na putu Jablanica-Mostar

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.