"OČAJNIČKI POTEZI"

Ambasada SAD o odluci Dodika da prekine saradnju: Još jedan korak niz opasni put koji je odabrao

To je put koji ne koristi stanovnicima Republike Srpske, koje Dodik tvrdi da štiti, istakli su

Majkl Marfi. Printscreen

H. J. I.

23.3.2023

Vlada RS danas je u nastavku 13. sjednice usvojila Informaciju o prekidu saradnje s američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog, kako se navodi, antidejtonskog djelovanja. 

Prekid saradnje ranije je najavio entitetski predsjednik Milorad Dodik. 

Nakon današnje odluke, oglasili su se iz Ambasade SAD u BiH.

- Današnja najava predsjednika Milorada Dodika da će Vlada Republike Srpske prekinuti kontakte sa zvaničnim predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva još je jedan korak niz opasni put koji je odabrao – put izolacije i autoritarne vladavine.

Pružanje pomoći građanima RS

To je put koji ne koristi stanovnicima Republike Srpske, koje Dodik tvrdi da štiti.

Sjedinjene Američke Države imaju dugogodišnje radne odnose sa institucijama Republike Srpske, a mi ćemo nastaviti da pružamo pomoć građanima Republike Srpske kao što smo to činili svih ovih godina.

Nećemo pomoći režimu koji koristi autoritarnu taktiku protiv vlastitog naroda ili koji koristi dobronamjernu stranu pomoć da podrži neustavne ili antidejtonske aktivnosti.

Očajnički potezi

Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu Republici Srpskoj. Dodikovi očajnički potezi stavljaju pod hipoteku budućnost građana RS kako bi podržao svoj režim i korumpirane interese - naveli su iz Ambasade SAD.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.