IBRAHIM KAPETANOVIĆ

Brat povrijeđene Ajše: Sestra mi se odazvala, ali sam po glasu osjetio da nešto nije u redu

Kod sestre se sumnja na hematom na mozgu, a zet izgleda ima napuknuće vilice, kaže Kapetanović

Kapetanović: Pobjegli u šumu. A. Bajramović

Alen Bajramovic

25.3.2023

Nakon razbojničkog napada na bračni par Memišević, čiji je motiv, prema svim dosadašnjim informacijama bilo koristoljublje, sve oči uprte su u pripadnike MUP-a RS.

Zaključana vrata

Oni su veći dio dana proveli vršeći uviđaj u kući Fadila i Ajše Memišević, u kojoj je dvoje povratnika zavezano, maltretirano, pretučeno i opljačkano, ali i nedaleko od kuće gdje su u strahu proveli noć nakon što su se uspjeli osloboditi. Podsjetimo, napad se desio u četvrtak oko 21 sat, a Memiševiće je jučer oko 18 sati pronašao Ajšin brat Ibrahim Kapetanović.

- U petak sam došao iz Sarajeva s namjerom da dostavim neke lijekove za sestru. Svratili smo tu, ali nismo ih našli, vrata su bila zaključana pa smo pretpostavili da su negdje u komšiluku - kazao nam je Ibrahim.

Nastavili su u obližnje selo, ali im je bilo sumnjivo pa su cijeli dan pokušavali stupiti s njima u kontakt, ali su bili nedostupni.

- Naveče smo, plašeći se da se nešto desilo, ponovo došli ovdje. Vidjeli smo da gori svjetlo u kući. To nas je malo ohrabrilo, ali vrata su bila zaključana a nisu se odazvali. Onda sam kucao na prozor i sestra se odazvala, ali sam po glasu osjetio da nešto nije u redu. Kad se za par minuta pojavila na ulaznim vratima vidjeli smo je svu natečenu, sa vidnim ozljedama na licu - priča nam Ibrahim.

Tražio novac

Hitna pomoć i policija iz Višegrada brzo su stigli, dvoje povrijeđenih prebačeno je u Goražde, a potom u Sarajevo gdje su nakon zbrinjavanja na KUM-u smješteni na Klinici za neurologiju KCUS-a. Prema onome što su ispričali, napadač je svo vrijeme tražio novac, udarajući ih nogama i prevrćući stvari po kući. Fadil je nedavno prodao kravu, a vlasnik je stada ovaca tako da je imao nešto ušteđevine.

- Sestra je uspjela da se oslobodi, da pomogne i zetu, odvezala je i njega i uputili su se prema šumi, plašeći se da zanoće u kući. Nisu mogli doći do komšije, gdje su htjeli da idu na konak. Ona je ostala u šumi, zet se vratio u kuću i ujutro je otišao po nju. 

Tada su se zaključali. Kad smo došli bili su dezorjentisani. Čini se da povrede nisu kritične, ali su na posmatranju. Kod sestre se sumnja na hematom na mozgu, a zet izgleda ima napuknuće vilice - kaže Kapetanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.