PREDSJEDNIK PDP-A

Borenović za "Avaz" o odlasku Trivić: Ne želim da pričama usrećujem režim

Suviše su ozbiljna, složena i teška vremena, koja zahtijevaju sabranost, zajedništvo i uzajamno poštovanje unutar opozicije, rekao je

Branislav Borenović. Dejan Rakita/PIXSELL

26.3.2023

Mediji su mjesecima unazad pisali da Jelena Trivić napušta PDP.  Danas je, ipak, potvrdila te navode i kazala kako osniva Narodni front. 

Kaže lično

Kontaktirali smo predsjednika PDP-a Branislava Borenovića kako bismo ga pitali kako on komentira odlazak Jelene Trivić iz PDP-a.

Na početku razgovora je rekao da ne želi da usrećuje režim nekim pričama o opoziciji.

- Suviše su ozbiljna, složena i teška vremena, koja zahtijevaju sabranost, zajedništvo i uzajamno poštovanje unutar opozicije i između njenih ključnih ljudi u ovoj veoma važnoj borbi protiv vladajućeg režima. Sve što imam, kažem lično svojim dragim kolegama iz opozicionih stranaka i neću da dajem bilo kakav medijski povod za radovanje ovoj nakaradnoj vladajućoj eliti koja hoće da nas ućutka i ovim drakonskim zakonom o kriminalizaciji uvrede i klevete - kaže Borenović.

Smjena režima

Naglasio je da će PDP nastaviti s djelovanjem čiji je cilj smjena aktuelnog režima.

- PDP ima jasan plan, hodogram rada u ovoj za nas važnoj godini, kada ćemo održati redovan Sabor partije, gdje ćemo još jednom potvrditi naše djelovanje, s ciljem da se smijeni ovaj nenarodni režim i ovo naše društvo učini pravednim, dostojanstvenim i dobrim mjestom za normalan život - objašnjava Borenović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.