OBJAVLJENA FOTOGRAFIJA

Nakon Dodikove izjave o prekidu odnosa sa SAD: Marfi s načelnikom Istočne Ilidže održao sastanak

Sa načelnikom Božovićem razgovarao sam danas o njegovom ekonomskom programu i o tome kako SAD mogu podržati razvoj Istočne Ilidže, poručio je Marfi

Marfi i Božović: Tokom susreta. Twitter

A. O.

28.3.2023

Uprkos tome što je Vlada RS prije par dana donijela odluku o prekidu odnosa sa ambasadama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, čini se da to nije tako što dokazuju i fotografije.

Naime, ambasador SAD u BiH Majkl Marfi (Michael Murphy) jučer se sastao s načelnikom Istočne Ilidže Marinkom Božovićem.


Objava na Twitteru. Printscreen

Očigledno, samo SNSD poštuje odluku o prekidu odnosa sa ove SAD i Britanijom.

- Sa načelnikom Božovićem razgovarao sam danas o njegovom ekonomskom programu i o tome kako SAD mogu podržati razvoj Istočne Ilidže. Investicije sa vodećom ulogom privatnog sektora ključne su za otvaranje radnih mjesta, generisanje održivog ekonomskog rasta i pružanje građanima kvaliteta života kakav žele i zaslužuju – naveo je Marfi u objavi.


Podsjetimo, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik prije par dana je izjavio da ovaj entitet prekida svaki kontakt sa uposlenicima američke i britanske ambasade u BiH.

- Mi smo danas na sjednici Vlade donijeli odluku da se prekida bilo kakav kontakat sa osobljem britanske i američke ambasade - rekao je Dodik ranije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.