ZA PROŠLU GODINU

Gradsko vijeće Grada Sarajeva usvojilo Izvještaj o aktivnostima Benjamine Karić

Jednoglasno je usvojen Izvještaj o radu Gradskog vijeća Grada Sarajeva za 2022. godinu

Sa današnje sjednice. GV

A. O.

29.3.2023

Rad 26. sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva, kojom je predsjedavao Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća, obilježilo je usvajanje godišnjih izvještajnih dokumenata o radu organa Grada Sarajeva za 2022. godinu te budžetskih izvještaja.

Jednoglasno je usvojen Izvještaj o radu Gradskog vijeća Grada Sarajeva za 2022. godinu.

U uvodnom izlaganju je predsjedavajući Ademović istakao da je Program rada Gradskog vijeća za 2022. godinu realizovan gotovo u cijelosti, izuzev u segmentu koji se odnosi na urbano planiranje, o čemu se Gradsko vijeće očitovalo svojim zaključcima i inicijativama upućenim nadležnim organima s ciljem rješavanja prepreka radu organa Grada Sarajeva i u ovom segmentu.

Dodao je da je značajan broj tema koje nisu bile sadržane u Programu rada, Gradsko vijeće obradilo, prateći aktuelnu situaciju i uvažavajući inicijative gradskih vijećnika i ovlaštenih predlagača tokom godine.

Najznačajnija postignuća

Tako je rad Gradskog vijeća u 2022. godinu bio bitno obimniji i sadržajniji od programiranog. Podsjetio je na najznačajnija postignuća u prošloj godini.

Na kraju je predsjedavajući istakao da Gradsko vijeće Grada Sarajeva nastavlja svoj rad, sada već bitno usmjeren propisanim strateškim, planskim i programskim dokumentima, prateći aktuelnu situaciju, u okviru zakonskih i drugih propisa, novog Statuta Grada Sarajeva te politike za koju su gradski vijećnici u ovom sazivu dobili glasove građana.

Iskazao je opredjeljenje Gradskog vijeća da se istraje na inoviranju postojećih i donošenju novih gradskih propisa s ciljem uređivanja stanja i stvaranja boljeg okruženja za život i rad građana Sarajeva, ali i svih koje Sarajevo privlači svojim sadržajima i ulogom glavnog grada BiH.

Jednoglasno usvojen

Jednoglasno je usvojeni i Izvještaj o ostvarivanju politike Grada Sarajeva i aktivnostima gradonačelnice Grada Sarajeva za period 01. 01. – 31.12.2022. godine, a zatim su usvojeni i Izvještaj o izvršenju budžeta Grada Sarajeva za 2022. godinu i Izvještaj o utrošku sredstava tekuće rezerve za 2022. godinu, te Izvještaj o radu Pravobranilaštva Grada Sarajevo.

Usvojeni su i drugi izvještajni akti o provođenju gradskih propisa u prošloj godini, te Izvještaj o provođenju Odluke o spomenicima od značaja za Grad Sarajevo za 2022. godinu, Izvještaj o provođenju Odluke o utvrđivanju i načinu sufinansiranja sportskih manifestacija od posebnog interesa za Grad Sarajevo u 2022. godini.

Grad Sarajevo

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.